FUE hajbeültetés

FUE hajbeültetés

 

Klinikánkon kizárólag a nemzetközileg is már bizonyított, ismert és elismert FUE hajbeültetési módszert alkalmazzuk a kopaszodás kezelésére.

Amennyiben konzervatív bőrgyógyászati kezelési forma nem jön szóba a hajvesztés mintázata és kiterjedése alapján, az egyetlen élethosszig tartó rekonstrukciós (helyreállító) kezelés, a hajbeültetés.

Fontos felmérni a hajvesztés mértékét és az adóterület méretét, minőségét, amennyiben nem lehetséges látványos, esztétikus rekonstrukciós eredmény elérése, orvos-etikai okokból hajbeültetést nem javaslunk a Pácienseinknek.

A fent leírtak alapján nagyon fontosnak tartjuk a bőrgyógyászati szakvizsgálat elvégzését a hajbeültetés előtt, hogy csak ténylegesen abban az esetben történjen meg a műtét, amikor ez az egyetlen lehetőség a hajkorona helyreállítására, valamint nincs kontraindikációja a műtét elvégzésének.

A hajbeültetés előtti és utáni helyi és szisztémás (szájon át történő) személyre szabott bőrgyógyászati kezelés alkalmazása nagyon fontos a megfelelő műtéti eredmény elérése érdekében.

 

 

dhc-173-928x1392-464x696.jpg

Az alábbi kórképek esetében egyetlen kezelési mód a hajbeültetés elvégzése:

- hormonális típusú hajvesztés (androgén alopecia, nők és férfiak esetében egyaránt)

- traumás sérülések nyomán visszamaradt fejbőr hegesedés

- trakciósalopecia (a Páciens saját maga tépi ki a haját pszichés okok miatt), természetesen ebben az esetben már csak a pszichiátriai szempontból teljesen gyógyult Páciensnél végezhető el a műtét. Raszta tincsek, szoros hajgumizás következtében a tartós húzás miatt is kialakulhat ilyen típusú, körülírt hajvesztés.

- veleszületettkörülírt hajhiány

- olyan ritka kórképek, melyek esetében nincs hatékony konzervatív bőrgyógyászati kezelés (lichenplanopilaris, frontalisfibrotizálóalopecia)

HAJBEÜLTETÉS ELŐTTI KOMPLEX BŐRGYÓGYÁSZATI KONZULTÁCIÓ LÉPÉSEI:

 1. részletes kórtörténet megismerése
 2. családi anamnézis kikérdezése (A családban előfordult-e valakinek hajvesztése?)
 3. rendszeresen szedett gyógyszerek, táplálék kiegészítők, valamint gyógyszerallergiák felderítése
 4. a hajhullás megállítása céljából, helyi bőrgyógyászati és egyéb készítmények valamint kezelések (PRP, mezoterápia) alkalmazása és azok eredményessége
 5. hajvesztés, hajhullás típusának és okának meghatározása
 6. laborvizsgálati eredmények áttekintése valamint gócok (mandulagyulladás, húgyuti fertőzések, fogászati problémák) felderítése, szükség esetén bizonyos hajvesztési formákban
 7. hajas fejbőr és hajszálak szerkezetének vizsgálata
 8. hajas fejbőr állapotának (status) pontos bőrgyógyászati leírása, rendellenességek-, fertőzések fennállásának dokumentálása
 9. hajkorona helyreállítása céljából a hajbeültetés határait kijelölni, hajvonal rekonstrukciója esetén a lehető legtermészetesebb vonal megrajzolása
 10. fotódokumentáció
 11. részletes bőrgyógyászati ambuláns lap a Páciens rendelkezésére bocsájtása, valamint szükség esetén a műtét előtti kezelés megjavaslása, recepttel való ellátása

 

Tudnivalók a hajbeültetésről

Graft

Graft

A graft a legkisebb szövetegység, amit a FUE tűvel kiemelnek az adóterületről, egy mikroszkopikus szövethengerből áll, melyben 1-2-3-4 hajhagyma található. A hajbeültetés során, ahány hajhagymát tartalmazott egy graft, annyi hajszál fog belőle kinőni.

Donor terület

Donor terület

Donor területnek nevezzük azt a területet, ahonnan a hajszálak kivétele történik! A donor területen a hajszálak kivételéhez elengedhetetlen, hogy a hajat levágjuk 0-ás méretre, mert csak így valósítható meg a hajszálak megfelelő kivétele.
Hajvonal

Hajvonal

A homlok felső részét keretező hajas felület vonala, mely a nőknél és férfiaknál különböző alakú. A hajbeültetésnél minden esetben fontos a hajvonal természetes megtervezése.

page-title-bg-ash.png

Gyakran Ismételt Kérdések

Minden fontos tudnivaló a FUE hajbeültetésről
Kattintson a kérdésre a válaszért

Mikor és kinél alkalmazható a FUE hajbeültetés?

A FUE hajbeültetés lényege a tarkó tájéki hajszálakban rejlik. Mindazon pácienseknél akik rendelkeznek megfelelő mennyiségű és minőségű donor területtel (adó területtel) a tarkó tájékon, esetükben a hajátültetési eljárás abszolút alkalmazható.

Ki alkalmas a FUE hajbeültetés igénybevételére?
Miért eredményes a FUE hajbeültetési eljárás?
Hogyan kerül meghatározásra a szükséges hajszálmennyiség?
Mitől függ a kivehető hajszálmennyiség?
Miért csak a tarkó tájéki hajszálak kerülnek átültetésre?

Ismerje meg a FUE hajbeültetés folyamatát

A hajbeültetés 3 szakasza

Ahhoz hogy a hajszálak kivételét el lehessen kezdeni, előtte minden esetben szükséges a tarkó tájék (donor terület) megfelelő és szakszerű előkészítése. Ez azt jelenti, hogy a tarkó tájékon teljesen kopaszra le kell vágni a hajat, nők esetében a hajnyírás csak 1 csíkban történik, hogy amennyire csak lehetséges, a meglévő haja ezt a területet elfedje!

A fej előkészítése a beavatkozáshoz

1. szakasz

A haj kivétele hasalásban történik (mint egy masszázságyon) az adóterület szakaszonkénti helyi érzéstelenítésével. Az apró FUE tűkkel a pici hajszálakat körkörösen, néhány milliméter mélységben körbevágjuk és utána egyenként csipesszel kiemeljük. Az így kiemelt graftokat speciális hűtött folyadékban tároljuk, válogatjuk és számoljuk.

A hajszálak kivétele

2. szakasz

A beültetési szakasz már hanyatt fekve történik a beültetendő terület tisztítása és előkészítése után. Helyi érzéstelenítésben, speciális pengével piciny bemetszéseket végzünk, ahová utána egyenként történik a haj graftok beültetése. Nagyon fontos, hogy a beültetést végző szakember a hajszálak irányát és dőlésszögét a beültetés folyamán figyelembe vegye, mert csak így érhető el egy természetes hatású hajnövekedés.

A hajszálak beültetése

3. szakasz

Lépésről-lépésre

Hajbeültetési nap menete

Érkezés a klinikára

Pácienseinknek reggel 9 órára kell megérkezniük a klinikára

1. lépés

2. lépés

Műtét előtt gyors konzultáció az orvossal

az előzőleg már egyeztetett mennyiségről és a műtét pontos menetéről

Anamnézis

A beteg regisztrációs lap kitöltése

3. lépés

4. lépés

A donor terület leborotválása

A műtét megkezdése előtt

Donor terület érzéstelenítése

5. lépés

6. lépés

Hajszálak kivételének megkezdése

A hajszálak kivétele alatt kisebb-nagyobb szüneteket tartunk

7. lépés

8. lépés

Ebédszünet után a hajszálak beültetésének megkezdése

A hajbeültetés befejezése

Délután – hajszálmennyiségtől függően 

9. lépés

Amennyiben a páciens  műtéti időpontot egyeztetett klinikánkkal az alábbiakat szükséges feltétlen magával hoznia:
 • Váltás pólók és kényelmes tréning nadrág ( utcai ruházatban a műtőbe belépni tilos) 
 • Reggelizzen bőségesen ( mi is reggelivel fogjuk várni Önt)
 • Amennyiben a konzultációk során egyeztetésre került  személyre szabottan gyógyszer szedés / gyógyszer elhagyás a műtét előtt úgy erről semmiképp se feledkezzen meg!
 • Kollégáink a műtétet megelőző napon a pácienssel telefonon egyeztetnek, a tekintetben, hogy minden rendben van e, nem áll e fenn esetleges előre nem látható gátló körülmény ( betegség) amely miatt a hajbeültetési beavatkozás elvégése kontraindikált.  

Műtét utáni teendők

A FUE hajbeültetés után 7 – 10 nap pihenés javasolt a sebgyógyulás és a gyakran előforduló arc körüli duzzanat miatt. 3 hétig tilos mindennemű sporttevékenység, medencében való úszás, szolárium és szauna használata. A gyógyszerek szedésével és a beültetett terület kezelésével kapcsolatban a műtét után részletes és pontos szóbeli és írásbeli tájékoztatást fog kapni a páciens a klinikán! Beavatkozást követően kötelező a kontrollokon való részvétel személyesen vagy e-mailben képek küldésével.

A FUE hajbeültetést követően a hajszálak intenzív növekedése a 4. 5. 6. hónapban érzékelhető. Azt, hogy kinél mikor azt mindenkinél szubjektív faktorok befolyásolják.
A műtét végleges eredménye 12 hónap múlva látható.

A FUE HAJBEÜLTETÉS nem kozmetikai beavatkozás, hanem komoly ORVOSI műtét, amely komoly szakmai hátteret és professzionális munkát igényel!

FUE hajbeültetés képekben

Rólunk mondták

Doctor Hair Clinic

Kérjen SZEMÉLYES konzultációt

Klinikánk új címe: Tisza Medical Center / Cédrus Liget, F. épület fsz:4-5-6.
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. / (Rigó utca felőli első épület)

A klinika bejárata földszinti, utcafrontról közelíthető meg amely a Cédrus Liget F. épületének bejáratától jobbra található.

info@dhc.hu
+36 20 610 10 54
Bisnode tanusítvány

Facebook

+36 20 610 10 54 6721 Szeged Teleki u. 9.
info@dhc.hu
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett még jobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatkezelési szabályzatunkat.
Adatkezelési szabályzat Elfogadom Elutasítom