Műtéti protokoll

Kérjük olvassa el figyelmesen

Műtéti protokoll

 Műtéti protokoll

 

 

A hajbeületés időpontját úgy tervezze, hogy utána legalább 6-7 napot tudjon magára szánni, tehát tervezzen be egy hét szabadságot.Erre azért van szükség, mert a műtétet követő sebgyógyulási szakaszban nagyon fontos, hogy az első 5-6 napban a beültetett graftokat semmilyen külső, agresszív hatás ne érje.

Gyógyszer szedési szokásairól, vitaminokról, táplálék kiegészítőkről feltétlenül konzultáljon az operáló intézettel, mivel lehetséges, hogy ezek közül valamelyik szedését fel kell függeszteni a beavatkozás idejére.

Ha van bármilyen krónikus betegsége, jeleznie kell feltétlenül a műtét előtti konzultáción.

Bármilyen gyógyszerallergia estén a műtétet megelőző konzultáció során tájékoztassa az orvosát!

Jelentkezzen

Jelentkezzen díjmentes konzultációnkra!

Jelentkezés

Egy hajbeültetési nap menete

  1. Pácienseinknek reggel 9 órára kell megérkezniük a klinikára
  2. Műtét előtt még egy gyors konzultációt tartanak az orvossal az előzőleg már egyeztetett mennyiségről és a műtét pontos menetéről
  3. Anamnézis, illetve beteg regisztrációs lap kitöltése
  4. A műtét megkezdése előtt a donor terület leborotválása
  5. Donor terület érzéstelenítése
  6. Hajszálak kivételének megkezdése
  7. A hajszálak kivétele alatt kisebb-nagyobb szüneteket tartunk
  8. Ebédszünet után a hajszálak beültetésének megkezdése
  9. Délután – hajszálmennyiségtől függően – a hajbeültetés befejezése

Műtét utáni teendők

A FUE hajbeültetés után 7 – 10 nap pihenés javasolt a sebgyógyulás és a gyakran előforduló arc körüli duzzanat miatt. 3 hétig tilos mindennemű sporttevékenység, medencében való úszás, szolárium és szauna használata. A gyógyszerek szedésével és a beültetett terület kezelésével kapcsolatban a műtét után részletes és pontos szóbeli és írásbeli tájékoztatást fog kapni a páciens a klinikán! Beavatkozást követően kötelező a kontrollokon való részvétel személyesen vagy e-mailben képek küldésével.

A FUE hajbeültetést követően a hajszálak intenzív növekedése a 4. 5. 6. hónapban érzékelhető. Azt, hogy kinél mikor azt mindenkinél szubjektív faktorok befolyásolják.
A műtét végleges eredménye 12 hónap múlva látható.

A FUE HAJBEÜLTETÉS nem kozmetikai beavatkozás, hanem komoly ORVOSI műtét, amely komoly szakmai hátteret és professzionális munkát igényel!