FUE Hajbeültetés

standard és innovatív műtétek

Hajbeültetés

A kopaszodás megszüntetésének legbiztosabb módja a hajbeültetés. Hajklinikánk a legmodernebb Follicular Unit Extraction (FUE) eljárást használja a hajbeültetés során.

Hajbeültetés

A hajbeültetést az a felfedezés tette lehetővé, miszerint a kopasz területeken, a fejtetőn a hajhagymák az androgén hormonokra fokozottabban érzékenyek, mint a tarkó és halánték tájon.

Ennek köszönhetően a tarkó részt donor területnek használva, a haj a FUE eljárás segítségével hajszálankét átültethető a kopasz területre. A kopasz területen így a hajszálak már érzéketlenek az androgén hormon hatásaira, és a beültetett hajszálak maradandóan megmaradnak.

Hajbeültetés előtt a hajhullás okának megállapítására, szakorvosi vizsgálat szükséges!

Jelentkezzen

Jelentkezzen díjmentes konzultációnkra!

Jelentkezés

Fontos tudnivalók

a hajbeültetéshez

Graft

 

Graft

A graft a legkisebb szövetegység, amit a FUE tűvel kiemelnek az adóterületről, egy mikroszkopikus szövethengerből áll, melyben 1-2-3-4 hajhagyma található. A hajbeültetés során, ahány hajhagymát tartalmazott egy graft, annyi hajszál fog belőle kinőni.

Átlagosan 1 graft 2 és 2.5 hajszálat tartalmaz. Ez természetesen változik, a sötétebb hajúaknál több a nagyobb graft, míg a vékony szálú, szőke vagy vörös hajúaknál több az egyes, kettes graft.

 

 

 Donor terület

Donor terület

Donor területnek nevezzük azt a területet, ahonnan a hajszálak kivétele történik! A donor területen a hajszálak kivételéhez elengedhetetlen, hogy a hajat levágjuk 0-ás méretre, mert csak így valósítható meg a hajszálak megfelelő kivétele.

 

 

Hajvonal

 

Hajvonal

A homlok felső részét keretező hajas felület vonala, mely a nőknél és férfiaknál különböző alakú. A hajbeültetésnél minden esetben fontos a hajvonal természetes megtervezése.

Akkor sikeres egy újonnan beültetett hajvonal, ha nem kelt mesterséges hatást, követi a homlok és fej természetes anatómiai pontjait, nem egy mértani vonalra hasonlít, hanem apró hullámszerű vonal hatását kelti, ami teljes egészében hasonlít az eredeti hajvonalhoz.

A hajbeültetés 3 szakasza

Ismerje meg a FUE hajbeültetés folyamatát

 A fej előkészítése a beavatkozáshoz

A fej előkészítése a beavatkozáshoz

Ahhoz hogy a hajszálak kivételét el lehessen kezdeni, előtte minden esetben szükséges a tarkó tájék (donor terület) megfelelő és szakszerű előkészítése. Ez azt jelenti, hogy a tarkó tájékon teljesen kopaszra le kell vágni a hajat, nők esetében a hajnyírás csak 1 csíkban történik, hogy amennyire csak lehetséges, a meglévő haja ezt a területet elfedje!

 

 

A hajszálak kivétele

 

A hajszálak kivétele

A haj kivétele hasalásban történik (mint egy masszázságyon) az adóterület szakaszonkénti helyi érzéstelenítésével. Az apró FUE tűkkel a pici hajszálakat körkörösen, néhány milliméter mélységben körbevágjuk és utána egyenként csipesszel kiemeljük.
Az így kiemelt graftokat speciális hűtött folyadékban tároljuk, válogatjuk és számoljuk.

 

  

A hajszálak beültetése

 

A hajszálak beültetése

A beültetési szakasz már hanyatt fekve történik a beültetendő terület tisztítása és előkészítése után. Helyi érzéstelenítésben, speciális pengével piciny bemetszéseket végzünk, ahová utána egyenként történik a haj graftok beültetése. Nagyon fontos, hogy a beültetést végző szakember a hajszálak irányát és dőlésszögét a beültetés folyamán figyelembe vegye, mert csak így érhető el egy természetes hatású hajnövekedés.

Egy hajbeültetési nap menete

  1. Pácienseinknek reggel 9 órára kell megérkezniük a klinikára
  2. Műtét előtt még egy gyors konzultációt tartanak az orvossal az előzőleg már egyeztetett mennyiségről és a műtét pontos menetéről
  3. Anamnézis, illetve beteg regisztrációs lap kitöltése
  4. A műtét megkezdése előtt a donor terület leborotválása
  5. Donor terület érzéstelenítése
  6. Hajszálak kivételének megkezdése
  7. A hajszálak kivétele alatt kisebb-nagyobb szüneteket tartunk
  8. Ebédszünet után a hajszálak beültetésének megkezdése
  9. Délután – hajszálmennyiségtől függően – a hajbeültetés befejezése

Fue hajbeültetés képekben

Műtét utáni teendők

A FUE hajbeültetés után 7 – 10 nap pihenés javasolt a sebgyógyulás és a gyakran előforduló arc körüli duzzanat miatt. 3 hétig tilos mindennemű sporttevékenység, medencében való úszás, szolárium és szauna használata. A gyógyszerek szedésével és a beültetett terület kezelésével kapcsolatban a műtét után részletes és pontos szóbeli és írásbeli tájékoztatást fog kapni a páciens a klinikán! Beavatkozást követően kötelező a kontrollokon való részvétel személyesen vagy e-mailben képek küldésével.

A FUE hajbeültetést követően a hajszálak intenzív növekedése a 4. 5. 6. hónapban érzékelhető. Azt, hogy kinél mikor azt mindenkinél szubjektív faktorok befolyásolják.
A műtét végleges eredménye 12 hónap múlva látható.

A FUE HAJBEÜLTETÉS nem kozmetikai beavatkozás, hanem komoly ORVOSI műtét, amely komoly szakmai hátteret és professzionális munkát igényel!


HOGYAN KERÜL MEGHATÁROZÁSRA A SZÜKSÉGES HAJSZÁLMENNYISÉG?

Mivel minden páciens esetében sajátos és egyedi problémáról beszéltünk, nincs két egyforma eset, ezért minden esetben a probléma mértékének valamint a páciens személyes adottságainak és donor területének állapota figyelembevételével kerül meghatározásra mindenkinél egyedileg az eredmény érdekében szükséges hajszálmennyiség.

A hajbeültetési tervezést szigorú nemzetközi szabályok és szakmai protokollok alapján végezzük. Ezek a szabályok pontosan meghatározzák, hogy egy egy adott cm2 területre mi az a minimálisan szükséges és beültetendő hajszálmennyiség ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy eredményes legyen a hajbeültetés.
A szakmai minimum hajszálmennyiséget minden esetben kötelező beültetni! Ennek hiányában eredmény nem várható!

A probléma pontos felmérése és az eredmény érdekében szükséges hajszálmennyiség kizárólag egy orvosi konzultáció keretében határozható meg!

Mitől függ a kivehető hajszálmennyiség?

A kivehető hajszálmennyiséget minden esetben kizárólag a páciens donor területi adottságai ( mennyisége, minősége , állapota) határozzák meg. Minden páciens értelemszerűen egy adott donorterülettel rendelkezik ami mindenkinél teljesen eltérő ezért van szükség minden esetben személyre szabott konzultációra!
A donor területből kizárólag annyi hajszál kivétele lehetséges és megengedett amennyit az adó terület elbír, vagyis a műtétet követően nem hagy maradandó nyomot ( ritkulást) a tarkó területen.
Klinikánkon 1 és 2 napos műtéti díjak vannak meghatározva ( szakmailag kivehető minimális és maximális hajszálmennyiséggel) nem pedig hajszál darabárhoz kötött árképzés.

Ennek egyik legfőbb oka, hogy mivel műtétről beszélünk melynek kivitelezésére és tervezésére is egyrészt szakmai nemzetközi standardok vonatkoznak, másrészt számos szubjektív tényező határozza meg a pontos kivehető és beültethető hajszál-mennyiséget.

Ezen tényezők többsége többnyire a műtét napján derül csak ki, hiszen képek alapján nem mérhető fel a fejbőr állapota, hajszálak szerkezete, vastagsága, minősége, hányas graftokat tartalmaz a páciens adóterülete, azokat milyen mértékben és minőségben lehet kinyerni.

Éppen emiatt minden esetben kizárólag napi díjas árazásunk van, az 1-2 napos műtét keretében minden páciens esetében annyi hajszálat veszünk ki amennyit az adó terület kivenni enged s amennyire értelemszerűen a probléma megoldása érdekében szükség van.

1 napos műtét keretében ( a donor terület adottságitól függően) 3000-5000 hajszál ültethető át szakmailag és technikailag.

2 napos műtét keretében ( a donor terület adottságitól függően) 6000 - 8000 hajszál ültethető át szakmailag és technikailag.

A pontos kivehető és átültethető hajszál mennyiséget minden esetben a páciens saját donor területi adottságai, a probléma mértéke és a szubjektív tényezők határozzák meg.