Hajbeültetési protokoll

Hogyan zajlik a konzultáció?

A konzultáció során megvizsgálásra kerül a problémás terület, és megállapításra kerül, hogy a megfelelő esztétikai eredmény elérése érdekében mi az a hajszálmennyiségi minimum, amely feltétlen szükséges az eredmény eléréséhez. A hajbeültetési tervezést kizárólag az operáló intézet szakemberi végezhetik! A tervezésnél kiemelten figyelembe kell venni a páciens donor területének egyéni adottságait (a hajszálak minőségét, színét, sűrűségét) Ezen tényezők figyelembevétele elengedhetetlen ahhoz, hogy megállapítható legyen, hogy az adott páciens esetében összesen hány hajszál kivételére van lehetőség anélkül, hogy a donor területen látható nyoma maradjon.

A beültetendő hajszál mennyiséget számos tényező határozza meg, melyeknek nagy része szakmai alapon kerül meghatározásra, egy része azonban mindig a páciens egyedi elképzelésein és anyagi lehetőségein alapul. Éppen ezért a végső hajszálszám meghatározása minden esetben a pácienssel együtt történik!

A probléma pontos felmérése és az eredmény érdekében szükséges hajszálmennyiség kizárólag egy orvosi konzultáció keretében határozható meg!

Tapasztalat és gyakorlat hiányában megtörténhet, hogy a páciensnek sokkal kevesebb hajszálat terveznek! Ilyen esetekben a későbbiek folyamán több kisebb műtétre is szüksége lesz a páciensek, ahhoz hogy a kellő esztétikai eredményt elérje. Gyakorlott kezekben a hajátültetés sokszor egy nap alatt is elvégezhető!

Hajbeültetés előtt fontos és javasolt minden esetben körültekintően tájékozódni, hogy a tervezett hajszálmennyiség, mire elég, milyen sűrűség várható a hajátültetés után, és pontosan meghatározni, hogy mekkora terület kerül beültetésre a tervezett hajszálmennyiséggel, és hogy a továbbiakban javasolt e még további beavatkozás!

A FUE hajbeületetés nem kozmetikai beavatkozás, hanem komoly ORVOSI műtét, amely komoly szakmai hátteret és professzionális munkát igényel!


Jelentkezzen

Jelentkezzen díjmentes konzultációnkra!

Jelentkezés

Kérdések

Mikor és kinél alkalmazható a fue hajbeültetés?

Ha valaki kopaszodási, hajhullási, hajritkulási problémáit szeretné végérvényesen és tartósan kezelni, a tudomány mai állása alapján ennek egyetlen biztos és igazolt módszere a hajbeültetés. A hajbeültetésnek, mint komoly ORVOSI műtétnek két fajtája ismert:

1. FUT módszer
Ez az úgynevezett csíkkivételes eljárás melynél szikét használnak

2. FUE módszer
Ez a módszer hajszálak egyenkénti átültetését jelenti. Itt a hajszálak kivétele, és átültetése is speciális tűkkel és eszközökkel történik, a beavatkozás alkalmával nincs vágás, utána nem marad heg, az eredmény pedig természetes hatású. A FUE hajbeültetési eljárásnak két fajtája létezik: A kézi és a gépi (mikromotoros) technika.
FONTOS MEGJEGYEZNI: Ezen a két módszeren kívül a hivatalos szakmai vélemények alapján nincs további eljárás!

Mikor és kinél alkalmazható a fue hajbeültetés?

A FUE hajbeültetés lényege a tarkó tájéki hajszálakban rejlik. Mindazon pácienseknél, akik rendelkeznek megfelelő mennyiségű és minőségű donor területtel (adó területtel) a tarkó tájékon, esetükben a hajátültetési eljárás abszolút alkalmazható.

Hogyan állapítható meg, hogy ki alkalmas a fue eljárás igénybevételére?

A hajbeültetési eljárás igénybevétele előtt minden esetben szükség van egy konzultációra az operáló intézettel. Ez a konzultáció történhet személyesen és e-mailes formában képek küldésével is. Ezen konzultáció keretében kerül megvizsgálásra és megállapításra az, hogy az adott páciens esetében elvégezhető-e a beavatkozás, ha igen milyen lehetősége vannak és milyen eredmény várható.

Kedvezményes ár és a minőség kérdése

A FUE hajbeültetés mint esztétikai műtét esetében a kedvezményes ár NEM jelent minőségbeli különbséget! Tapasztalatok és gyakorlati példák igazolják, hogy kizárólag csak azon klinikánk és operáló intézetek tudnak folyamatos kedvezményes ajánlatot nyújtani pácienseinknek akik folyamatos munkával és napi szintű műtéti rutinnal és tapasztalattal rendelkeznek és akiknek üzletpolitikája a műtők folyamatos kihasználtságán alapul.