FUE Hajbeültetés

standard és innovatív műtétek

Hajbeültetés

A kopaszodás megszüntetésének legbiztosabb módja a hajbeültetés. Hajklinikánk a legmodernebb Follicular Unit Extraction (FUE) eljárást használja a hajbeültetés során.

Hajbeültetés

A hajbeültetést az a felfedezés tette lehetővé, miszerint a kopasz területeken, a fejtetőn a hajhagymák az androgén hormonokra fokozottabban érzékenyek, mint a tarkó és halánték tájon.

Ennek köszönhetően a tarkó részt donor területnek használva, a haj a FUE eljárás segítségével hajszálankét átültethető a kopasz területre. A kopasz területen így a hajszálak már érzéketlenek az androgén hormon hatásaira, és a beültetett hajszálak maradandóan megmaradnak.

Hajbeültetés előtt a hajhullás okának megállapítására, szakorvosi vizsgálat szükséges!

Jelentkezzen

Jelentkezzen díjmentes konzultációnkra!

Jelentkezés

Fontos tudnivalók

a hajbeültetéshez

Graft

 

Graft

A graft a legkisebb szövetegység, amit a FUE tűvel kiemelnek az adóterületről, egy mikroszkopikus szövethengerből áll, melyben 1-2-3-4 hajhagyma található. A hajbeültetés során, ahány hajhagymát tartalmazott egy graft, annyi hajszál fog belőle kinőni.

Átlagosan 1 graft 2 és 2.5 hajszálat tartalmaz. Ez természetesen változik, a sötétebb hajúaknál több a nagyobb graft, míg a vékony szálú, szőke vagy vörös hajúaknál több az egyes, kettes graft.

 

 

 Donor terület

Donor terület

Donor területnek nevezzük azt a területet, ahonnan a hajszálak kivétele történik! A donor területen a hajszálak kivételéhez elengedhetetlen, hogy a hajat levágjuk 0-ás méretre, mert csak így valósítható meg a hajszálak megfelelő kivétele.

 

 

Hajvonal

 

Hajvonal

A homlok felső részét keretező hajas felület vonala, mely a nőknél és férfiaknál különböző alakú. A hajbeültetésnél minden esetben fontos a hajvonal természetes megtervezése.

Akkor sikeres egy újonnan beültetett hajvonal, ha nem kelt mesterséges hatást, követi a homlok és fej természetes anatómiai pontjait, nem egy mértani vonalra hasonlít, hanem apró hullámszerű vonal hatását kelti, ami teljes egészében hasonlít az eredeti hajvonalhoz.

A hajbeültetés 3 szakasza

Ismerje meg a FUE hajbeültetés folyamatát

 A fej előkészítése a beavatkozáshoz

A fej előkészítése a beavatkozáshoz

Ahhoz hogy a hajszálak kivételét el lehessen kezdeni, előtte minden esetben szükséges a tarkó tájék (donor terület) megfelelő és szakszerű előkészítése. Ez azt jelenti, hogy a tarkó tájékon teljesen kopaszra le kell vágni a hajat, nők esetében a hajnyírás csak 1 csíkban történik, hogy amennyire csak lehetséges, a meglévő haja ezt a területet elfedje!

 

 

A hajszálak kivétele

 

A hajszálak kivétele

A haj kivétele hasalásban történik (mint egy masszázságyon) az adóterület szakaszonkénti helyi érzéstelenítésével. Az apró FUE tűkkel a pici hajszálakat körkörösen, néhány milliméter mélységben körbevágjuk és utána egyenként csipesszel kiemeljük.
Az így kiemelt graftokat speciális hűtött folyadékban tároljuk, válogatjuk és számoljuk.

 

  

A hajszálak beültetése

 

A hajszálak beültetése

A beültetési szakasz már hanyatt fekve történik a beültetendő terület tisztítása és előkészítése után. Helyi érzéstelenítésben, speciális pengével piciny bemetszéseket végzünk, ahová utána egyenként történik a haj graftok beültetése. Nagyon fontos, hogy a beültetést végző szakember a hajszálak irányát és dőlésszögét a beültetés folyamán figyelembe vegye, mert csak így érhető el egy természetes hatású hajnövekedés.

Egy hajbeültetési nap menete

  1. Pácienseinknek reggel 9 órára kell megérkezniük a klinikára
  2. Műtét előtt még egy gyors konzultációt tartanak az orvossal az előzőleg már egyeztetett mennyiségről és a műtét pontos menetéről
  3. Anamnézis, illetve beteg regisztrációs lap kitöltése
  4. A műtét megkezdése előtt a donor terület leborotválása
  5. Donor terület érzéstelenítése
  6. Hajszálak kivételének megkezdése
  7. A hajszálak kivétele alatt kisebb-nagyobb szüneteket tartunk
  8. Ebédszünet után a hajszálak beültetésének megkezdése
  9. Délután – hajszálmennyiségtől függően – a hajbeültetés befejezése

Fue hajbeültetés képekben

Műtét utáni teendők

A FUE hajbeültetés után 7 – 10 nap pihenés javasolt a sebgyógyulás és a gyakran előforduló arc körüli duzzanat miatt. 3 hétig tilos mindennemű sporttevékenység, medencében való úszás, szolárium és szauna használata. A gyógyszerek szedésével és a beültetett terület kezelésével kapcsolatban a műtét után részletes és pontos szóbeli és írásbeli tájékoztatást fog kapni a páciens a klinikán! Beavatkozást követően kötelező a kontrollokon való részvétel személyesen vagy e-mailben képek küldésével.

A FUE hajbeültetést követően a hajszálak intenzív növekedése a 4. 5. 6. hónapban érzékelhető. Azt, hogy kinél mikor azt mindenkinél szubjektív faktorok befolyásolják.
A műtét végleges eredménye 12 hónap múlva látható.

A FUE HAJBEÜLTETÉS nem kozmetikai beavatkozás, hanem komoly ORVOSI műtét, amely komoly szakmai hátteret és professzionális munkát igényel!